[website ontwerp] [website maken] [accommodatie]
[]

Senghore Kunda ligt net buiten het toeristengebied in Kololi. Op loopafstand bevindt zich het uitgaanscentrum van de Senegambiastrip (restaurants en winkels op ca. 10 minuten, strand op ca. 15 minuten)

U verblijft in de gezellige compound van de familie Senghore. De compound ligt in het woongebied net aan de andere kant van de Bertil Highway, waar de lokale bevolking woont. De keurige verzorgde appartementen zijn eenvoudig maar netjes ingericht. Tijdens uw vakantie in deze mooie appartementen maakt u kennis met het dagelijkse leven in Gambia. De bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. In verblijf in Senghore Kunda is een basis voor een mooie kennismaking en waardevolle ervaring met de cultuur en gewoontes in Gambia.

In de buurt van de compound kunt u de noodzakelijke dagelijkse boodschappen doen in één van de vele local shops. Zij verkopen allerhande artikelen zoals koffie, thee, water, verse stokbrood, eieren (boiled and fresh), rijst, kaas en vleeswaren enz. Kortom alles wat u voor uw eerste boodschappen nodig heeft en tegen lokale prijzen. De ontvangst in de local shops is vriendelijk en na een paar keer wordt u al herkend als 'vaste klant'. Voor de overige boodschappen zoals frisdrank en bier kunt u terecht in de 'westerse' supermarkt op ca. 10 minuten lopen.


Wanneer u een excursie wilt maken dan hoeft u niet persé richting de Senegambia strip om een taxi te bespreken. Onze gambiaanse chauffeurs komen u aan het appartement afhalen en staan garant voor een boeiende en leerzame dag.


Kortom wilt u het echte leven in Gambia ervaren dan is Senghore Kunda een absolute aanrader. De familie Senghore zal u gastvrij ontvangen en zorgen dat uw Gambian Experience een onvergetelijke wordt.


De compound beschikt over de volgende appartementen:


- Drie kamers met warm water (kamer plus twee slaapkamers)

- Vier kamers met warm water (kamer plus drie slaapkamers)

- Twee kamers zonder warm water (kamer plus één slaapkamer)


De slaapkamers zijn ingericht met twee persoonsbedden en bedlinnen. De woonkamer heeft een bankstel en een tafel. De keuken beschikt over een twee- of driepits gasstel en een koelkast. De kamer en de slaapkamers hebben een plafondventilator. De badkamer is uitgerust met een douche, wastafel en een toilet. Handdoeken zijn aanwezig. Het verwisselen van bedlinnen en handdoeken vindt op uw verzoek plaats. Alleen het drie-kamer en vier-kamer appartement heeft een warm watervoorziening. De overige hebben alleen koud stromend water. Alle appartementen zijn voorzien van electriciteit. Het is wel handig om een zaklamp of kaarsen mee te nemen omdat de electriciteit in Gambia nog wel eens uit willen vallen. Het electriciteitsnet is niet altijd betrouwbaar maar dat is een landelijk probleem. Mocht u vanuit het appartement gebruik willen maken van het internet dan kunt u een gambiaanse dongel kopen bij Qcell. Deze kost circa € 40,00 en werkt op een prepaid basis. De verbinding is goed, zelfs om foto's te uploaden of muziek te downloaden. Wanneer u de verbinding regelmatig gebruikt dan kost dit circa € 3,00 per dag. In de Senegambia strip zijn een tweetal intercafe's. Deze werken met wat oudere apparatuur maar het checken van de email is dit voldoende. Ander gebruik duurt lang vanwege de langzame apparatuur.


Deze accommodatie is niet te boeken via andere organisaties. Door onze jarenlange ervaring met reizen naar Gambia hebben wij persoonlijk, een waardevol contact opgebouwd met de familie Senghore. Naast de reizen die wij organiseren, bezoeken wij Gambia een aantal keren per jaar vanwege ons project in Busura. Tijdens deze bezoeken verblijven wij ook in Senghore Kunda.


U kunt deze accommodatie ook los van de groepsreizen boeken. Wij vragen dan een bijdrage van € 15,00 per persoon/per boeking. Deze bijdrage komt geheel ten goede aan ons project in Gambia: Het Huis van Marabout in Busura.


  

Senghore Kunda Kololi

MARABOUT TRAVEL